Cumparaturi pentru zgirciti in secolul 21

Nu mai stiu care bucatar francez zicea ca: „americanii cheltuie o gramada pe masini si putin pe mincare. Ar trebui sa fie invers.” De acord cu el, dar as pune si alte categorii, nu numai masini. Doua chestii, care desi clar utile, mi se par foarte overpriced is: celularele si ochelarii de soare.

Pina acuma le-am evitat, pur si simplu necumparindu-le. Dar recent mi-am dat seama ca trebe amindoua. Cind ai mai mult de 1 copil trebe celulare fiindca, de multe ori, fiecare parinte ajunge sa se ocupe de alt copil si fara celulare (si cu memoria mea de purice si auzul renumit in familie) se ajunge la certuri: „ti-am zis sa ne intilnim acolo. nu, ai zis acolo.” Ochelari de soare trebe in AZ tot timpul. Dar no, unii se prind mai greu.

No bun, atunci ce cumparam? Celular parca trebe totusi smart phone, ca-i secolul 21. Pe de alta parte, contract nu merita in SUA, pentru un celular care-i folosit 2-3 minute pe saptamina. In conditiile astea, un iPhone costa citeva sute, deci nu merita. Un Android decent ii si el citeva sute, deci iara nu merita. Un Android naspa nu merita ca arata ca niste clone de iPhone 1. Ramine doar solutia ideala: Windows Phone! Am luat un Nokia Lumia 521, care are GPS, camera de 5MP, call over Wifi (deci gratis de acasa), si, normal, Internet si toate aplicatiile la care te astepti. Inclusiv harti de la Garmin, care pot fi folosite offline. Totul la $50 fara contract. La inceput am fost cam sceptic, ca pina la urma are Windows pe el, dar e un telefon beton. Windows Phone-ul asta e un sistem de operare super elegant (cine s-ar fi gindit?). Tot respectul ca n-au copiat iOS ci au inceput de la zero. Hardware-ul din telefon e super simplu si robust: poti sa-i schimbi bateria, poti sa-i pui card microSD. Fantastic ce poti face cu $50 in ziua de astazi…

Cu ochelarii de soare a fost o poveste similara. Imi trebe niste ochelari usori ca sa pot si umbla si alerga cu ei. Parerea mea e ca, chiar pentru niste ochelari usori, pretul n-ar trebui sa fie peste $50 pentru unii buni. Pina la urma, e un design care e stabilit de multi ani, si niste plasticuri. Am incercat tot felul de Oakley si Ray Ban si parerea mi-a fost intarita: nu m-am prins cum isi justifica astia pretul de $200. Dupa mai multa cercetare pe amazon, am luat ochelarii astia. Super usori, super comozi (am bagat deja ture lungi cu ei) si, cica, au garantie de viata pe partea structurala.

3 gânduri despre „Cumparaturi pentru zgirciti in secolul 21

Lasă un comentariu