Alpine Meadows

Simbata asta am fost la o zi de schi in Alpine Meadows. Conform comentariilor de la varii alte persoane, intr-adevar para ca un mini Taos. Au chiar si o mica creasta („ridge”) care trebe urcat ca sa ajungi pe partea din spate a muntelui. Sint ceva piste relative dure, cam ca si Hunziker Bowl in Taos. Sint destul de multi schiori buni. In general, se merita mers acolo, mai ales daca stai in Bay Area. Cu unele observatii:

1. Nu in weekend. Nu merita mers nici unde in weekend la Tahoe. E PLIN de lume. Sint niste cozi la lift fantastice. Am facut doua ture in doua ore. Poate din cauza ca sint atitia din astia ca noi (apropo, am aflat recent ca la astia le zice „domingueros” in spaniola sau, si mai fain, „pixa-pins” in catalana) lumea e in general grabita si naspa. De genul ca se baga in tine si nici macar nu se opresc dupa aia sa te intrebe daca n-ai murit. In concluzie, va rog sa ma luati la palme (virtuale) daca mai vreau sa ma duc in Tahoe in weekend.

2. Nu cu schiuri inchiriate. Au un jaf de centru de inchiriat unde sint doar citeva schiuri. Aproape toate prea lungi. Alea la lungime normala, toate jafuri. A trebuit sa inchiriez niste „demo”-uri de 80cm latime care m-au enervat aproape toata ziua. Partea buna e ca asa mi-am dat seama ce dragi mi-s schiurile mele si ce simbioza am eu cu ele.

3. Probabil ca nu cind e cald si ninge mult. Acuma am schiat pe cea mai mare zapada pe care am prins-o vreodata pina acuma. Vorba vine schiat. Din cauza combinatiei: eu nu stiu sa ma duc pe powder + powder si de 1m + zapada grea de primavara + schiuri inguste si naspa, nu a fost distractiv aproape de loc. Cel putin pina ne-am prins ca n-are sens sa ne bagam pe ridge-uri si negre in conditiile astea. Dupa aia a inceput sa fie Ok.

In alte ordine de idei, am fost acolo cu bayareaskibus.com, care is destul de meseriasi. Mic dejun cu bagel-uri, apres ski cu bere locala organica si nu stiu cite vinuri, filme noi pe drum, biletul de lift inclus. Nu cred ca poti cere mai mult la un pret cu numai 20$ peste biletul de lift.

Un gând despre „Alpine Meadows

  1. Marius

    Aceeasi poveste in cazul meu, alaltaieri, la Eldora (20 min outside Boulder). In orice caz, „it beats – by far – a day in the city”…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s