You don’t stop running because you get old, you get old because you stop running

Astazi am terminat de citit „Born to Run” (primita de la Laci, mersi Laci!). O bucata mica din cartea asta a fost publicata in articolul asta, pe care l-a gasit Horatiu mai demult.
Cartea asta a atit de buna, ca a intrat instantaneu in top 3 al cartilor mele preferate. E scrisa ca un amestec de studii medicale si scene luate parca dintr-un film de Tarantino. E plina de atleti adevarati, de exemplu Ann Trason, Scott Jurek, Emil Zatopek, dar si de ciudati culesi parca din Pulp Fiction: Caballo Blanco, Barefoot Ted, Billy „Bonehead” Barnett. Si nu in ultimul rind indienii Raramuri (sau Tarahumara).

Tipul asta povesteste asa de frumos si descrie cursele atita de fain, de nu poti sa lasi cartea din mina. Si printre toate scenele astea de actiune mai raspunde si la niste intrebari fundamentale: de ce fugim ca boii cu orele si ne place, cum trebe sa fugim si cu ce sa ne incaltam (vezi articolul de mai sus), de ce nu o sa-mi cumpar eu nimic de la Nike, de ce o gramada de ultra-maratonisti is vegetarieni. Daca ai alergat vreodata mai mult de 5K trebe sa citesti cartea asta!

Inchei cu alt citat din carte, dintr-o parte care nu apare in articolul de mai sus. Un comentariu al lui Scott Jurek (unul dintre cei mai buni ultra maratonisti din lume) dupa ce a trecut pe dieta vegana:

„Sure, I had my doubts. Everyone told me I’d get weaker, I wouldn’t recover between workouts, I’d get stress fractures and anemia. But I found that I actually feel better, because I’m eating foods with more high-quality nutrients. And after I won Western States, I never looked back”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s